search slide
search slide
pages bottom

Weetjes over katten

Weetjes over katten

Weetjes over katten

Een kat is ontzettend leuk als huisdier en naast honden ook één van de populairste huisdieren die de huishoudens in Nederland bezitten. Katten hebben veel aandacht, verzorging en ook ruimte nodig. Bij verzorging moet je niet alleen denken aan de aanschaf van brokken en andere benodigdheden. Denk ook na over het feit dat het kan voorkomen dat je met je kat naar de dierenarts moet. Deze kosten zijn voor je eigen rekening. Wanneer je een dierenverzekering hebt, worden deze kosten in de meeste gevallen door je verzekering gedekt.

Kat uit het asiel of uit een nestje

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een kat te nemen, kun je ervoor kiezen om je kat uit het asiel te halen of uit een nestje. Katten zijn zoals veel kleinere dieren niet te koop in de dierenwinkel. Daarom is het noodzakelijk dat je op zoek gaat naar bijvoorbeeld een nestje met jonge katjes of gaat kijken in het asiel. Wanneer je kiest voor een kat uit een nestje, mag deze niet direct mee. Een kat moet tot ongeveer 6 weken bij de moeder blijven. Maar in de meeste gevallen wordt gekozen voor 8 weken. Dit is beter voor de ontwikkeling van de kat.

Verzekering voor je kat

Wanneer je net een kat hebt kun je je afvragen of je je kat verzekeren wilt. Komen hier verschillende dingen bij kijken. De kosten voor een medische ingreep kunnen flink oplopen, dus is het verstandig dit goed voor jezelf uit te zoeken of je je kat wilt laten verzekeren. De kosten voor een verzekering zijn vaak maandelijks en zo weet je precies wat je maandelijks kwijt bent. Zo kom je nooit voor vervelende hoge ongewenste kosten te staan. Op deze manier kun je je kat alle zorg bieden die hij nodig heeft en verdient.

Wat vindt een kat wel en niet fijn?

Veel mensen aaien hun kat en denken dat een kat dit fijn vindt. Maar katten kunnen helaas niet praten, dus wat vindt een kat nu wel en wat vindt een kat nu niet fijn. Veel katten vinden het fijn als je ze lekker verwend. Wanneer ze bij je komen liggen dat je ze aait. Maar hoe merk je nu of je kat het fijn vindt wat je doet? Daar komt het begrip spinnen om de hoek kijken. Dan vraag je je misschien af wat is spinnen? En nee we hebben het niet over de andere huisdieren die vaak ongevraagd bij ons in huis zijn te vinden.

Spinnen is het maken van geluidjes, deze geluidjes maken ze om aan te geven dat ze iets lekker of fijn vinden. Het is voor een kat een manier om te laten merken dat ze ontspannen zijn. Dus wanneer je je kat aait en vertroeteld en hij vindt dit fijn. Dan merk je dat aan de manier van spinnen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *