search slide
search slide
pages bottom

Samenwerken verbeteren – Online Samenwerken

Samenwerken verbeteren – Online Samenwerken

Het samenwerken verbeteren tussen mensen en bedrijven is onze core business. Wij helpen graag om je samenwerkingen te optimaliseren en grip te houden op de informatie en communicatie die er binnen de samenwerking gedeeld wordt. Maak gebruik van onderstaande tips om samenwerken verbeteren, slimmer en effectiever te maken.

Cloudwerken

Tip 1: Gebruik maken van de cloud

Je bent bezig in een document, drukt op ‘save’ en klikt ‘m weg. Waar is het bestand nu gebleven? Van oudsher zijn we gewend om bestanden zo op de harde schijf van onze pc of laptop op te slaan. Is dit ook jouw realiteit? Op deze manier een bestand opslaan, maakt het lastig om dit bestand op een andere plek weer te openen. Stel dat je buiten de deur werkt of naar een klant gaat? Naar jezelf mailen of meenemen op een USB-stick. Dit kost tijd en is een hoop gedoe. Niet meer van deze tijd toch?

Hoe zorg je ervoor dat dit beter, soepeler en slimmer verloopt? Regel het door documenten online op te slaan. In de cloud kunnen alle bestanden altijd en overal worden geopend, waar je ook bent: thuis, op kantoor, bij de klant of onderweg. Op ieder apparaat, of dit nu uw pc, iPad, tablet, iPhone of smartphone is. Altijd alle documenten bij de hand en blijf doorwerken: dat levert tijd en geld op. Bovendien heb je hiervoor geen (nieuwe) server nodig en dat scheelt natuurlijk weer extra geregel.

Samenwerken

Tip 2: samenwerken verbeteren

Hoe soepel werk jij samen met collega’s, klanten en partners? Gemakkelijk bestanden delen met elkaar: een gesmeerde samenwerking kan niet zonder. Er is namelijk niets vervelender dan steeds (te) grote documenten naar elkaar te moeten doormailen, waarna e-mailboxen overstromen. Komt dit bekend voor?

Sla dus documenten online op en dan zijn deze ergernissen verleden tijd. Iedereen kan dezelfde bestanden bekijken, openen én erin werken. Collegae kunnen bijvoorbeeld gauw een document doornemen op hun iPad terwijl ze op weg zijn naar een afspraak. En je hoeft niet bang te zijn voor de ‘verkeerde’ versie: iedereen heeft altijd automatisch de allerlaatste versie bij de hand. En zoek je een eerdere versie van een bestand? Ook deze is zo weer terug te vinden.

Veilig samenwerken

Tip 3: wel zo veilig

Stelt u zich voor: jouw pc crasht of laptop wordt gestolen… Wat nu? Als jouw bestanden en documenten alleen maar op de harde schijf staan, is de kans groot dat deze voor altijd verloren zijn. Zonde van de tijd en energie! Door bestanden vanaf nu online op te slaan, zijn ze goed beschermd. Hiermee is er altijd een back-up van het hele archief, wat er ook gebeurt. Je kunt dus altijd door blijven werken: een geoliede business. Nog een allerlaatste tip: sla de bestanden altijd op in een datacenter in Nederland of let anders op dat het in een EU-land staat. De bestanden vallen daardoor onder de Europese wetgeving en zijn goed beschermd tegen hackers en virussen. Veiligheid staat voorop:

veilig online samenwerken!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *