search slide
search slide
pages bottom

Recruiters schijnen 6 seconden nodig te hebben?

Recruiters schijnen 6 seconden nodig te hebben?

Recruiters schijnen 6 seconden nodig te hebben om aan de hand van een cv te beslissen of een kandidaat geschikt is of niet. Je kunt een hele hoop in je cv zetten, maar aangezien 6 seconden ontzettend kort is, kun je het maar beter kort en krachtig houden en vooral overzichtelijk. Dus de vraag is niet: Wat zet je erin? MAAR, wat laat je weg? lees hier meer over maandelijkse uitbetaling salaris

  • Het onderwerp van je profielwerkstuk. Laatst was ik ergens op gesprek en werd mijn cv doorlopen en zei degene die mij vragen stelde: Je had als onderwerp van je profielwerkstuk de Mormonen. Wat grappig. Deze baan is niks voor jou, maar als je mijn Mormoonse oom in Zoetermeer eens wil bellen, aangezien je bijzondere interesse voor het geloof Toen moest ik vervolgens uitleggen dat ik het Mormoonse geloof als 17-jarige voorbij zag komen bij Oprah en het daarom als onderwerp koos, maar ik 9 jaar later er niet van alles van af wilde weten.
  • Welke series je kijkt. Misschien denk je dat je een goede binnenkomer maakt wanneer je op gesprek het einde van Breaking Bad kan bespreken met je potentiële werkgever. Maar tenzij je solliciteert bij een videotheek (wat bijzonder zou zijn, aangezien die bijna niet meer bestaan) kun je het wel weglaten.

  • Eendagsvlieg-baantjes. Pannenkoekenbakker voor een dag, back-office medewerker voor twee weken. Je kunt het weglaten als het minder dan een maand geduurd heeft omdat je er vroegtijdig de brui aan hebt gegeven, dit voorkomt ongemakkelijke momenten op het gesprek. Werkgever: Oh, wat leuk dat je daar gewerkt hebt, ik kom daar altijd graag met mijn kinderen. Jij: De baas was verschrikkelijk, een enorme onuitstaanbare uitbuiter. Zij: Oh, hij is een vriend van me. Sollicitatie beëindigt
  • Een taal die je niet (meer) beheerst. Zo kwam ik tijdens mijn Bachelor een keer op gesprek bij een groot museum in Amsterdam voor de functie van garderobe-medewerkster en werd mij onverwacht gevraagd of ik het volgende in het Frans kon vertalen: Ik ga naar de bakkerij en koop daar een heerlijke croissant. Nu is dat misschien niet zon moeilijke zin, maar je begrijpt dat ik op dat moment behoorlijk onder druk stond met twee recruiters voor mijn neus.Vandaar dat het lang duurde voordat ik iets stamelde dat volgens mij Frans was Maar een tweede gesprek voor meertalige jassen-ophangster volgde niet.
  • Je goede eigenschappen. Die kun je beter per sollicitatie an sich bepalen. Stel er staat in je cv dat je heel communicatief bent en vervolgens solliciteer je bij een museum als suppoost, dan zijn ze bang dat je bij bezoekers en collages de oren van het hoofd gaat kletsen. meer over thuiswerk vacatures

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *