search slide
search slide
pages bottom

Mijn kat heeft iets verkeerds gegeten

Mijn kat heeft iets verkeerds gegeten

Mijn kat heeft iets verkeerds gegeten

Het kan altijd voorkomen dat je kat iets binnenkrijgt wat hij niet mag hebben of niet goed kan verdragen. Wanneer je kat vaak buiten is komt hij dus in aanraking met allerlei etenswaren. Er zijn mensen die ervoor kiezen om een kat alleen binnen te houden omdat ze anders bang zijn dat ze weglopen. Toch kan het ook gebeuren wanneer je kat binnen is. Omdat het toch nog vaak voorkomt dat een kat iets verkeerds eet, willen we je met dit artikelen op de hoogte stellen van de mogelijkheden voor een eventuele kattenverzekering.

Mijn kat wordt ziek

Wanneer je rustig eten aan het koken bent, ligt ongemerkt je kat op de loer. Het is logisch dat wanneer je elke dag hetzelfde eten krijgt je toch even gaat kijken wat er in de keuken wordt klaargemaakt. Misschien valt er zelfs wel iets op de grond waar je kat van denkt ‘dat is lekker’. Wanneer je rustig aan het koken bent kan het dus wel eens voorkomen dat zonder dat je het zelf doorhebt je kat iets te pakken krijgt wat hij eigenlijk helemaal niet mag hebben. Daarom is het belangrijk dat wanneer je aan het koken bent, je goed in de gaten houdt dat je kat niet te pakken krijgt. Wanneer je het idee hebt dat hij iets heeft gepakt, zorg er dan voor dat je hoe lastig dit ook kan zijn je het uit de bek van je kat haalt. Katten kunnen zoals je zelf wellicht al wel hebt ondervonden ontzettend snel zijn.

Hoe merkt ik dat mijn kat iets verkeerds heeft gegeten?

Het hoeft niet meteen merkbaar te zijn, maar dit kan uren duren. Wanneer het gegeten product in het verteringssysteem van je kat terecht komt kan het zorgen voor problemen. Als je kat iets heeft gegeten wat hij niet mag hebben kan hij verschillende symptomen vertonen zoals:

–         Misselijkheid

–         Braken

–         Buikkrampen

–         Diarree

–         Onrustig

Uiteraard zijn er veel meer symptomen, maar dit zijn de meest voorkomende. Wanneer je merkt dat je kat één van de bovenstaande symptomen vertoond kan het raadzaam zijn een dierenarts te raadplegen. De kosten voor het leegpompen van de maag van je kat kunnen flink oplopen wanneer je een huisdier verzekering hebt worden deze kosten in de meeste gevallen door je verzekeraar vergoed.

Naar de dierenarts

Wanneer je het gevoel hebt dat je kat anders reageert dan normaal, dan is het verstandig om je dierenarts te raadplegen. Wanneer je naar de dierenarts gaat met je kat, dan kan de dierenarts bepalen hoe ernstig of het is. Het kan voorkomen dat je kat een medische ingreep moet ondergaan. De kosten van een operatie of andere medische ingreep kunnen aardig in de papier lopen. Het afsluiten van een verzekering voor je huisdier kan daarom erg verstandig zijn. Wanneer je een verzekering hebt, wordt vaak een gedeelte van de kosten gedekt door je verzekeraar. In sommige gevallen worden zelfs de volledige kosten gedekt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *