search slide
search slide
pages bottom

Koos werkloos

Koos werkloos

Bestaat er werkloosheid onder de twintigers in Nederland? Of wilt de twintiger gewoon niet werken? Na mijn studie dacht ik dat ik leidde onder het verhoogde werkloosheidspercentage. Sinds 2008 is de wereld er niet beter op geworden. Crisis werd er gezegd. Nu ik op zoek moet naar een echte baan komt het excuus crisis best van pas.

Hoe ga je op zoek naar banen? Google je gewoon beroepen die je leuk lijken? Waarom zijn er zoveel banen waarvan ik niet weet wat ze betekenen? Nu ik op zoek moet naar werk kan ik eigenlijk alleen maar vertellen wat ik niet wil. Ben ik de hippy die mensen in mij zagen? Wil ik niks te maken hebben met bedrijven, kantoren, geen 9 tot 5 mentaliteiten en leef ik nog steeds op mijn roze wolk: ik wil doen wat ik wil? En wat is dat dan?

Doen wat je wilt, lijkt de nieuwe slogan. Overal worden er creatieve collectieven om me heen opgericht, rijzen hobby DJs naar de top en worden er denderende feestjes georganiseerd. Mensen om me heen lijken te kunnen doen wat ze willen. Hierdoor wil ook ik niet buigen voor die hersendode kantoorbaan, ben ik allergisch voor autoriteit en vind ik dat de wereld veels te groot is om me aan een saaie vaste plek te binden. Kon ik maar even in het hoofd van Socrates kijken.. hoe zou hij mijn situatie aanpakken? Wat voor adviezen zou hij mij geven?

Wanneer moet je volwassen worden en is dit echt nodig?

Doen wat je wilt, is dat een luxe of een must? Moeten we ons erbij neerleggen dat bepaalde dromen geen werkelijkheid worden of vechten tot het bittere eind? Waarom zijn mensen zo bang om buiten de boot te vallen, maar bewonderen ze degene die zich verzetten? Wanneer ben je geniaal rebels en wanneer een gek? Gaat het om lef of bezinning? De vragen van een twintiger zijn niet makkelijk.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *