search slide
search slide
pages bottom

Investeren in obligaties: drie algemene tips

Investeren in obligaties: drie algemene tips

Investeren in obligaties: drie algemene tips

Je zoekt een nieuw beleggingsproduct om jouw portefeuille mee aan te vullen en goed te spreiden. Je hebt alle beleggingsproducten eens goed onder de loep genomen en hebt besloten dat obligaties op dit moment het beste bij jouw beleggingsportefeuille passen. Heb je nog nooit in obligaties geïnvesteerd? Dan is het niet zo vreemd dat je niet zo goed weet hoe je dit aan moet pakken. Wij helpen je graag de eerste stappen als obligatiebelegger te zetten door je in dit artikel drie algemene tips te geven voor het beleggen in obligaties.

Kijk ook eens op: binaireoptiehandelaar.nl

Tip 1: zorg voor spreiding

Niet alleen in de algemene beleggingsportefeuille moet er spreiding zijn: in de obligatieportefeuille is idealiter ook spreiding. Dit betekent dat je in meerdere soorten obligaties investeert, zeker als jouw beleggingsportefeuille voor een groot deel uit obligaties bestaat. Hoe beter je spreidt, des te minder risico je loopt bij het beleggen.

Tip 2: ontwikkel een rentevisie

Goede obligatiebeleggers hebben een rentevisie, die ze door de jaren heen ontwikkeld hebben. Dit klinkt als een gemakkelijke taak, maar rentes zijn lastig te voorspellen en een rentevisie is daarom moeilijk te ontwikkelen. Begin je net met het beleggen in obligaties, dan is het belangrijk om direct met de ontwikkeling van jouw rentevisie te beginnen. Dit kan namelijk even duren. Deze rentevisie die je hebt ontwikkeld, gebruik je vervolgens om jouw obligatieportefeuille slim aan te passen. Op deze manier behaal je de hoogste rendementen met jouw obligaties.

Tip 3: hoge inflatie? Kijk naar korte looptijden

Is er sprake van een hoge inflatie? Investeer dan in obligaties met korte looptijden, zodat je slim kunt inspelen op deze hoge inflatie. Is er nu nog geen hoge inflatie, maar wordt er wel een hoge inflatie verwacht op de korte termijn? Dan investeer je ook in obligaties met korte looptijden, om slim in te spelen op de verwachte hoge inflatie.

Automatisch handelen in obligaties?

Dit kan ook, met de handelssoftware van de BuffettMethode kun je automatisch handelen in obligaties, valutas en grondstoffen. Gebaseerd op data van tot wel 100 jaar oud. Grafieken worden met elkaar vergeleken en de Buffett Methode maakt daar een analyse op. Uiteindelijk komt daar de winnende obligatie uit en die kan dan vervolgens automatisch worden aangekocht.  Nu kun je nog volledig gratis gebruik maken van de buffettmethode omdat de eerste 150 mensen uit Nederland deze software mogen testen. Tips over de BuffettMethode kun je vinden op de slim-beleggen blog of lees een uitgebreid recensie op binaireoptiehandelaar.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *