search slide
search slide
pages bottom

Hypnose wanneer niets anders werkt!

Hypnose wanneer niets anders werkt!

Vandaag weer veel geleerd omdat ik aan de slag ben gegaan met een klant en ik deze kennis ook even met jullie wil delen. De naam van mijn klant laat ik uiteraard achterwege vanwege privacy.
Mijn vasthoudendheid heeft ervoor gezorgd dat ik vandaag weer succesvol een verandering heb doorgevoerd omdat alles wat ik deed geen nut bleek te hebben.

De standaard NLP technieken: geen verschil. De standaard EFT technieken: geen verschil. Ademshalingstechnieken: geen verschil. Na 1.5 uur werdt het pas duidelijk: het onderbewustzijn van mijn klant verzette zich tegen iedere vorm van verandering en daarom had mijn klant ook geen enkel resultaat geboekt tot dusver. Toen heb ik mijn geheime wapen ingezet: hypnose.

De meeste mensen denken dat hypnose eng is omdat je dan geen controle hebt over wat er gebeurt of ze zijn bang dat ze niks meer meemaken. Ik kan je geruststellen want hypnose is een soort dagdroom waardoor je je weer goed gaat voelen. Ik heb het onderbewustzijn van mijn klant in hypnose laten realiseren dat er 2 soorten verandering zijn: positieve en negatieve.

Ook was het belangrijk om te realiseren dat het onderbewustzijn goed zijn best had gedaan omdat de klant nog steeds leefde en daarom mijn klant goed beschermd had met het tegenhouden van alle soorten van verandering, maar dat het ook op een andere en positievere manier kan. En uiteraard heb ik het onderbewustzijn opgedragen om alle oude manieren los te laten zodat mijn klant weer ontspannen en met veel kracht door het leven kan gaan nu.

Daarnaast heb ik duidelijk gemaakt aan het onderbewustzijn dat verandering een onderdeel is van het leven en dat verandering de enige constante is die we hier hebben op deze aardbol, en wat de voordelen zijn van het ten positieve veranderen van het leven: weer kunnen werken, relaties opbouwen en kunnen genieten van het leven. Verandering is een dagelijks onderdeel van ons leven en dat hoeft geen belemmering te zijn.

Pas toen voelde mijn klant een positieve verandering optreden, en daarvoor had niets geholpen. En met daarvoor bedoel ik niet alleen mijn behandelmethodes, maar ook alle therapieen die mijn klant al had gehad.

Waarom is dit zo effectief? Omdat je onderbewustzijn ervoor zorgt dat jij blijft overleven in deze wereld en je wilt beschermen van narigheid. En dat is op zich een positieve intentie van je onderbewustzijn, maar zodra je onderbewustzijn een generalisatie maakt zoals alle verandering is eng dan kom je in de problemen te zitten omdat je onderbewustzijn jou teveel wilt beschermen.

Met hypnose los je overigens niet alles in een keer op, maar ik heb het onderbewustzijn instructies te gegeven om alles goed te verwerken en te integreren wanneer de klant gaat slapen vanavond zodat de klant weer positieve veranderingen kan meemaken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *