search slide
search slide
pages bottom

Hoe stel je een goede vacature op?

Hoe stel je een goede vacature op?

Het is belangrijk om goed in beeld te hebben welke functie u openstelt. Welke taken zijn er aan die functie verbonden en welke eisen stelt u aan de werknemer die de functie gaat vervullen. Dat geheel neemt u op in een functiebeschrijving. Met het opnemen van een duidelijk profiel voorkomt u dat u honderden brieven van ongeschikte kandidaten moet doornemen. Schrijf vanuit het perspectief van de werkzoekende. Onthoud dat de aandacht wordt gepakt door de kopregel en de functiebeschrijving.

Maak van de gelegenheid gebruik om uw bedrijf te profileren. Veel mensen bladeren door de personeelsadvertentie en pikken zo uw naam op. Vaak begint een advertentie met: dynamisch bedrijf gespecialiseerd in…. of marktleider in….. Op die manier wordt uw naam bekend en kunt u zich onderscheiden van de concurrent zonder echt aan publiciteit te doen. Verder kunt u de advertentie gebruiken om een positief imago uit te stralen. U schrijft bijv. “door sterke groei breiden wij ons team uit…” Uiteraard moet de beschrijving wel realistisch zijn. Beantwoord de volgende vragen bij het opstellen van een vacature tekst.

  • Waarom is de functie in uw bedrijf zo interessant voor een sollicitant?
  • Wat is de functieomschrijving en welke eisen stelt u aan de werknemer?
  • Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?
  • Wat is de sollicitatieprocedure, de wijze van reageren en sluitingstermijn.
  • Wie is de contactpersoon voor meer informatie (naam, functie en contactgegevens).

Zorg dat de vacaturetekst kort en bondig is en maakt de tekst actief. Spreek de sollicitant aan met u of jij. Bijvoorbeeld “In deze functie ben je verantwoordelijk voor het laden en lossen van containers”.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *