search slide
search slide
pages bottom

Het inrichten van een home cinema door een installateur

Het inrichten van een home cinema door een installateur

Het inrichten van een home cinema

Door de continue ontwikkeling van de moderne technologie wordt het steeds eenvoudiger om luxe in huis te halen. Bijvoorbeeld afstandsbedieningen om daadwerkelijk alles in huis mee te bedienen, een robotstofzuiger die het vuile werk voor je opknapt of bijvoorbeeld een homecinema. Heb je wat ruimte over in huis? Een gastenkamer, zolder of kelder waar je niets mee doet? Bouw deze dan om tot jouw eigen droom cinema in huis. Zak lekker onderuit en geniet van een echte bioscoopbeleving gewoon in huis. Hoe bouw je een homecinema en hoe richt je een homecinema precies in? Hier zijn een aantal van de belangrijkste elementen voor het inrichten van een home cinema op een rijtje.

Ruimte
Het allerbelangrijkste is natuurlijk de ruimte. Tover een kamer om tot home cinema, heb je een ruimte over, gaat je kind op kamers of is er een kamer die je toch nooit gebruikt? Dan is deze ideaal om te veranderen in een homecinema. De ruimte moet in ieder geval groot genoeg zijn om er een home cinema van te kunnen maken en beschikken over een rechte wand waar de projector of flatscreen geplaatst kan worden. Het is ook belangrijk om een kamer te kiezen waar het geluidsoverlast geen probleem veroorzaakt. Ook is er de mogelijkheid om de kamer geluiddicht te maken zodat je met een echt bioscoopvolume films kunt kijken.

 

Home cinema in huiskamer
Gebruik van een projector of flatscreen
Voor de echte cinema ervaring is een projector toch zeker wel de beste optie. Maar voor het beste beeld is een flatscreen tv een betere keuze. Ga je voor de ultieme beleving of voor het beeldkwaliteit? Een flatscreen neemt ook minder ruimte in dan een projector. Heb je lange HDMI kabels zorg dan dat ze ook 4K @ 60 Hz aankunnen. Dit wil bij slechte kwaliteit kabels nog weleens misgaan. Je projector of flatscreen goed aansluiten is dus een must.

Zitplaatsen
Zorg voor goede zitplaatsen. Lekkere zitstoelen of een fijne bank maken jouw homecinema helemaal compleet. Bij veilingen of bij de kringloop is er soms wel eens de mogelijkheid om oude bioscoopstoelen op de kop te slaan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een echte jaren vijftig cinema te creëren door ook gebruik te maken van unieke bioscoopstoelen uit die periode.

 

Bioscoopstoelen

Geluid
Zorg voor een goede geluidsinstallatie voor een optimale belevenis. Er zijn verschillende leveranciers en winkels waar je een home cinema set kunt aanschaffen en in een keer voorzien bent van optimaal bioscoop geluid.

Verlichting
De verlichting kan jouw home cinema een unieke sfeer geven. Zorg bijvoorbeeld voor achtergrondverlichting met een dimlicht functie. Zo kun je een echte bioscoopsfeer creëren voor wanneer de film start.

Daarnaast kun je ook altijd nog denken aan bijvoorbeeld het ophangen van gordijnen en oude bioscoopposters voor het inrichten van jouw home cinema. Je kunt dus werken aan de hand van een thema of je eigen gevoel volgen. Tover een kamer om tot home cinema en richt deze in geheel naar smaak. Zo kun je elke avond naar de bioscoop en hoef je de deur niet uit. Zet het drinken en de popcorn vast klaar.

zelfgemaakte popcorn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *