search slide
search slide
pages bottom

Welke Financierings- Vormen zijn er?

Welke Financierings- Vormen zijn er?

Alweer twee maanden voorbij! En nog altijd druk bezig met mijn onderzoek naar de interne processen van wostarter. Momenteel focus ik mij het meest op financieringsvormen. Om te beginnen leg ik uit wat mijn afstudeeronderzoek inhoudt, vervolgens waar ik momenteel mee bezig ben en ten slotte hoe mijn komende periode eruit gaat zien.

Vanuit een helikopterview de huidige en de toekomstige situatie inventariseren, beschrijven en analyseren.’ – Dat is kort de essentie van mijn afstudeeronderzoek. wostarter is een (nu nog) kleine start-up met grote ambities, met mijn onderzoek probeer ik de onderneming ondersteuning te bieden bij het realiseren van die ambitie.

Zoals ik al heb aangegeven focus ik mij momenteel op de mogelijkheden van externe financiering. Het doel is om de verschillende wijze van financiering uit te zoeken. Omdat wostarter een start-up is met ambitie is groeikapitaal noodzakelijk. In de huidige markt is alternatieve financiering een erg ‘trending topic’. Bedrijven zijn steeds meer op zoek naar creatievere manieren om financiering aan te trekken. Steeds meer bedrijven die diensten bieden om financiering aan te trekken, trekken het land in. Een lijst met opties heb ik via deskresearch verzameld.

De meest interessante om in dit stadium te benoemen is absoluut crowdfunding. Dit houdt in dat er via een goed verhaal vele investeerders aangetrokken worden, dit zijn tevens potentiële klanten. Dit zorgt voor direct contact tussen investeerders en de onderneming. In Leeuwarden zijn ook bedrijven gevestigd die al financiering uit crowdfunding hebben gehaald. Hiernaast zijn er vanuit de provincie Fryslân verschillende potjes om ondernemingen gevestigd of werkzaam in Fryslân te ondersteunen met subsidies of leningen.

De kamer van koophandel heeft de zogenaamde financieringsdesk, deze is gevestigd in Eindhoven. Dit onderdeel van de Kamer van koophandel adviseert bedrijven over de financiering hiervan. De bank kan hierin ook een belangrijke rol kunnen spelen. Veel banken zijn volgens de KvK bereid start-ups te ondersteunen. Banken worden dan ook zeker niet uitgesloten van het onderzoek.

Voor de komende weken ben ik bedrijven aan het benaderen om over externe financiering te sparren. Bedrijven die ervaringen hebben met alternatieve financiering en bedrijven die een platform aanbieden om bedrijven en investeerders bij elkaar te brengen. Dit is in mijn optiek de meest interessante fase, de belangrijkste fase vooral. Ik kijk hier erg naar uit en ben benieuwd naar mijn toekomstige bevindingen!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *